Nieuws

Man uit Beuningen voor rechter om doden vrouw

De rechtbank in Arnhem doet vandaag uitspraak tegen een man uit Beuningen die zijn vrouw in maart vorig jaar om het leven zou hebben gebracht.
ARNHEM - De rechtbank in Arnhem doet vandaag uitspraak tegen een man uit Beuningen die zijn vrouw in maart vorig jaar om het leven zou hebben gebracht.
Het lichaam van de vrouw werd gevonden in haar huis aan de Nettenknoper in Beuningen. De verdachte meldde zich nog dezelfde dag bij de politie en werd aangehouden. Hij zei twee weken geleden in de rechtbank dat hij dacht dat zijn vrouw in coma lag toen hij naast haar wakker werd in bed.

Spookhuis

Volgens justitie zag het slachtoffer er gruwelijk uit. De vrouw had veel bloed verloren en haar ribben en neus waren gebroken. Ook waren er sporen van verstikking, zo bleek uit sectie. Waarschijnlijk is er een pijp of stok en een mes gebruikt. Volgens een rechercheur zag het huis eruit als een 'spookhuis' met overal bloedsporen.
Volgens buren had het stel al lange tijd ruzie en veroorzaakten ze veel overlast. Ook zorgden ze voor problemen in twee Nijmeegse hotels.

Paranoïde waanstoornissen

Volgens een deskundigenrapport lijdt de man aan paranoïde waanstoornissen en aan een persoonlijkheidsstoornis. Hij heeft hoogstwaarschijnlijk zijn vrouw in een waanpsychose omgebracht en weet er daarom niets meer van, zo menen de deskundigen. Zij achten de man voor zijn daad volledig ontoerekeningsvatbaar. Ook is er gevaar voor herhaling. Daarom vinden zij behandeling van de man noodzakelijk. Justitie eiste tbs met dwangverpleging tegen de Beuningenaar.