Nieuws

Meer controles vluchtelingen aan de grens; files voorspeld

Aan de grens gaat de marechaussee intensiever controleren op smokkel van illegale vluchtelingen. Mede omdat de snelheid verlaagd wordt, neemt de kans op files toe.
BABBERICH - Aan de grens gaat de marechaussee intensiever controleren op smokkel van illegale vluchtelingen. Mede omdat de snelheid verlaagd wordt, neemt de kans op files toe.
Diverse media melden dat de snelheid (op de matrixborden) tijdens controles 50 km/u wordt; een woordvoerder van Justitie zegt dat die snelheid bij haar niet bekend is. Het gaat om toegangswegen, dus in onze provincie niet alleen om de A12. Het ministerie maakt niet bekend waar gecontroleerd gaat worden.

Intensievere controles

De marechaussee kan bij lagere snelheden nummerborden nakijken en verdachte auto's eruit pikken. De controles worden intensiever vanwege de aanhoudende stroom vluchtelingen die naar Nederland komen.
Sinds september controleert de marechaussee steekproefgewijs op de weg, op vliegvelden, internationale treinen en op het water om mensensmokkel en mensensmokkelaars tegen te gaan. Hierbij krijgen ze hulp van militairen van de landmacht. 
Dijkhoff wil vluchtelingen, die steeds vaker over de weg naar Nederland komen, al bij de grens ontmoedigen om verder te rijden. De grens helemaal sluiten kan niet zomaar. Dat mag volgens Europese regels alleen als de openbare orde wordt bedreigd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!