Nieuws

Man met nepgeweer zet Ede op stelten

Een 30-jarige man uit Rhenen heeft zondagavond in Ede met een nepgeweer lopen zwaaien.
EDE - Een 30-jarige man uit Rhenen heeft zondagavond in Ede met een nepgeweer lopen zwaaien.
Hiervoor werden een arrestatieteam en een politiehelikopter ingezet.
De politie heeft de man zondagavond aangehouden wegens bedreiging. De man had ook een geweer bij zich, wat later een niet van echt te onderscheiden wapen bleek te zijn waarmee balletjes verschoten kunnen worden (een Airsoftgun).
Een voorbijganger zag de man zondagavond omstreeks 20.00 uur over de Zonneoordlaan lopen. Toen hij de man aansprak en vroeg of hij hulp nodig had richtte de man het wapen op de voorbijganger en dreigde hem neer te schieten als hij niet wegging. Daarop waarschuwde de getuige de politie.

Treinverkeer stilgelegd

Ondertussen belde de Rhenenaar zelf met de politiemeldkamer en uitte eveneens dreigementen. Daarop besloot de politie de omgeving af te zetten en probeerde een van de agenten met de man in contact te komen om hem op andere gedachten te brengen.
Uiteindelijk lukte het door het arrestatieteam de man te overmeesteren en aan te houden. Gedurende de actie werd tijdelijk het treinverkeer tussen Ede en Barneveld stilgezet.
Ook werd ondersteuning geleverd door de politiehelikopter. De man uit Rhenen maakte een verwarde indruk en zit voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.