Nieuws

Ook groep in Nijkerk wil aan de uitgestelde koffie voor arme stadsgenoten

Een groep Nijkerkers wil uitgestelde koffie introduceren in de stad. Dat is een Italiaans initiatief: iemand bestelt een kop koffie en een tweede voor iemand die het niet zo breed heeft. Diegene drinkt het later op.
NIJKERK - Een groep Nijkerkers wil uitgestelde koffie introduceren in de stad. Dat is een Italiaans initiatief: iemand bestelt een kop koffie en een tweede voor iemand die het niet zo breed heeft. Diegene drinkt het later op.
Het fenomeen komt over uit Napels. De uitgestelde koffie komt op een lijst in een café of bij een terras. De Nijkerker die het niet zo breed heeft of niet zo gemakkelijk z'n huis uit komt, krijgt op een later moment gratis die koffie.

Nauwelijks rondkomen

Monique van Rooyen vertelt: 'Er verscheen een bericht op Facebook over het concept. We willen dit ook in Nijkerk realiseren. Sommige van onze stadsgenoten komen elke maand maar net rond.'
Voor hen is een kop koffie drinken op het terras vaak niet weggelegd. Een andere groep, waaronder veel ouderen, komt moeilijk in de horeca omdat zij afhankelijk zijn van anderen.
Van Rooyen probeert vrijdag haar stadsgenoten warm te maken voor het principe. In Gelderland zijn er al soortgelijke initiatieven in Putten (2), Harderwijk, Zutphen, Dieren, Arnhem (3), Rheden, Tiel, Dreumel, Apeldoorn (5).