Nieuws

30 maanden cel geëist tegen 'bomtasman' uit Doesburg

'Bomtasman' Doesburg staat vandaag weer voor de rechter
Tegen de zogenoemde bomtasman uit Doesburg is voor de rechtbank in Arnhem 30 maanden cel geëist, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. De 41-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd in juni in Doesburg opgepakt, nadat hij een tas met explosieven zou hebben weggegooid.
DOESBURG - Tegen de zogenoemde bomtasman uit Doesburg is voor de rechtbank in Arnhem 30 maanden cel geëist, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. De 41-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd in juni in Doesburg opgepakt, nadat hij een tas met explosieven zou hebben weggegooid.
Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van bedreiging, wapenbezit en het tot ontploffing proberen te brengen van explosieven. Behalve de celstraf die het Openbaar Ministerie eist, worden er ook voorwaarden gesteld. Zo krijgt hij een alcohol0 en drugsverbod, met een proeftijd van drie jaar.
Onze verslaggever Lonneke Gerritsen is bij de rechtszaak en twittert erover:
De man werd op dinsdag 16 juni aangehouden na een conflict op de Magnolialaan. Toen de man op zijn fiets was klemgereden door agenten, gooide hij op de Monseigneur Bekkerslaan een tas weg. Omdat de politie vermoedde dat er explosieven in de tas zaten, werd de Explosieven Opruimingsdienst ingezet.

'Spijt van zijn daad'

Volgens de advocaat van de verdachte zat er alleen vuurwerk in de tas en had zijn cliënt geen misdadige bedoelingen. Hij heeft al aangegeven spijt te hebben van zijn daad. Hij wilde zijn zoontje zien, zo verklaarde hij, maar werd door de moeder van het kind tegengewerkt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!