Judoka Tessie Savelkouls uit Nijmegen wint brons in Parijs

Tessie Savelkouls (r) in actie.
Tessie Savelkouls heeft zondag op het sterk bezette judotoernooi van Parijs brons veroverd. De 23-jarige Nijmeegse, die uitkomt in het zwaargewicht, hoefde voor de medaillestrijd tegen Rochele Nunes de mat niet eens op. De Braziliaanse meldde zich af. © EPA
PARIS - Tessie Savelkouls heeft zondag op het sterk bezette judotoernooi van Parijs brons veroverd. De 23-jarige Nijmeegse, die uitkomt in het zwaargewicht, hoefde voor de medaillestrijd tegen Rochele Nunes de mat niet eens op. De Braziliaanse meldde zich af.
Savelkouls verloor in de derde ronde van de Française Marine Erb (twee yuko's) maar baande zich ten koste van de Oekraïense Svitlana Iaromka (ippon) een weg naar het podium. Ze was het evenement in Bercy begonnen met een zege op olympisch kampioene Idalys Ortiz uit Cuba.

Mooren snel uitgeschakeld

Stadgenoot Jeroen Mooren (30) had zaterdag in de klasse tot 60 kilogram minder succes. Hoewel hij in de eerste ronde met een ippon van de Belg Senne Wyns won, kwam hij in de tweede ronde tekort tegen Joaquin Gomis. De Spanjaard won in de verlenging (golden score) met een strafje.