Nieuws

Bomenwerkgroep Oude IJsselstreek: 'College luistert nog steeds niet en vergroot zo kloof met burger'

Nu het college van Oude IJsselstreek besloten heeft dat de kap van 901 bomen in de gemeente gewoon doorgaat, verwijt de werkgroep 'Kappen Nou' de bestuurders niet te luisteren naar haar burgers. De groep roept in een open brief waarnemend burgemeester De Vreeze op alsnog stappen te ondernemen.
GENDRINGEN - Nu het college van Oude IJsselstreek besloten heeft dat de kap van 901 bomen in de gemeente gewoon doorgaat, verwijt de werkgroep 'Kappen Nou' de bestuurders niet te luisteren naar haar burgers. De groep roept in een open brief waarnemend burgemeester De Vreeze op alsnog stappen te ondernemen.
Tijdens een raadsvergadering afgelopen week zei wethouder Jos Sluiter dat de kap gewoon doorgaat. Bij die bijeenkomst spraken toen de Bomenstichting Achterhoek, de stichting Kappen Nou en enkele boomdeskundigen; allen keerden zich fel tegen de plannen van de gemeente. Kappen Nou noemt de uitkomst van alle gevoerde gesprekken met de gemeente 'teleurstellend'.

Kloof

'De tribune in de raadszaal zat vol, ruim 1500 handtekeningen zijn opgehaald, vele deskundigen zijn betrokken. Het kan toch niet zo zijn dat zoveel deskundigheid en betrokkenheid totaal genegeerd wordt. Het effect nu is dat er wederom een grote kloof is gaan ontstaan tussen burgers en het college', aldus de werkgroep in de brief.

Goedkoop

Volgens de groep zou het nieuwe college 'alles beter gaan doen, beter luisteren naar de samenleving, zodat het gedoe van na de verkiezingen snel vergeten kon worden. Samen werken aan een goede verhouding tussen burgers en de gemeente'. Kappen Nou hield zich vast aan die beloften maar vindt nu dat dit vertrouwen beschaamd is. Ze noemt het 'goedkope retoriek en hoop dat de burgemeester de 'rol als verbinder' op zich wil nemen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!