Nieuws

De Graafschap pakt met man minder een punt tegen NEC

DOETINCHEM - De Graafschap heeft er hard voor moeten knokken, maar uiteindelijk leverde het een punt op tegen NEC. Het werd 1-1 op De Vijverberg.
Christian Santos was gepasseerd bij NEC. De club wilde de topscorer in de winterstop verkopen, maar dat lukte niet. Santos weigerde onder meer een lucratieve transfer naar China. Mihai Roman start in de basis. Hij is de beoogde eerste keus in de spits.
Bij NEC moest Mohamed Rayhi al snel naar de kant met een bloedende mond, Marcel Appiah verving hem. De Nijmegenaren domineerden de openingsfase. Na een corner had Wojciech Golla twee kansen, maar Hidde Jurjus redde uitstekend. Maar De Graafschap opende de score. Een voorzet van Tolgahan Cicek werd slecht verwerkt en Andrew Driver nam de bal ineens op de slof: 1-0.
En omdat Cambuur ook achter kwam, stond De Graafschap op dat moment virtueel niet meer op de laatste plaats. Na een onhandige overtreding van Janio Bikel mocht Karim Tarfi een vrije trap nemen, maar de bal kwam in de muur. Een bal van Cas Peters kwam via Todd Kane op het doel terecht. Peters was even later weer gevaarlijk met een schot uit de draai, maar Brad Jones kon redden. NEC had wel initiatief, maar De Graafschap duelleerde veel feller. Vlak voor rust ging Santos al warmlopen. De 1-0 ruststand was zeker niet onverdiend.
Na rust kwam Santos er dan toch in bij NEC. Uit de eerste aanval scoorde Vincent Vermeij bijna, maar Jones redde knap. En ook de rebound van Vermeij ging er niet in. Na een wilde charge van Karim Tarfi op Santos kreeg De Graafschapper rood.
NEC zette De Graafschap vast en Anthony Limbombe raakte de binnenkant van de paal. De Doetinchemmers hanteerden een soort handbaltactiek. Met Marcel Ritzmaier voor verdediger Lucas Woudenberg ging NEC nog offensiever spelen. De Graafschap zette met Nathaniel Will een extra verdediger erbij. Todd Kane kwam goed weg toen hij Ted van de Pavert raakte. Maar de druk werd te groot en na goed werk van onder meer Santos en Foor kon Ritmaier van dichtbij intikken.
De Graafschap kwam nauwelijks van de eigen helft af en Limbombe was dichtbij de 1-2. Maar in de counter was Driver gevaarlijk met een schot net over. In de slotfase bleef NEC aandringen, maar De Graafschap stelde het punt veilig. Daarmee komen de Superboeren niet van de laatste plaats af.
Opstellingen:
De Graafschap: Jurjus, Straalman, Pröpper, Van de Pavert, Cicek; Tarfi, Diemers, (Kaak), Smeets, (Vida), Driver; Vermeij, Peters (Will).
NEC: Jones; Kane, Dumic, Golla, Woudenberg (Ritzmaier); Bikel, (Santos), Foor, Breinburg; Rayhi, (Appiah), Roman, Limbombe.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!