Nieuws

Beginnend bestuurder met slok op ramt talud in Culemborg, maar rijdt door

Een automobilist reed vrijdagavond in Culemborg door na een botsing tegen het talud op de Goilberdingerdijk, even voorbij het spoorwegviaduct. Een 21-jarige man werd door de politie aangehouden; hij had gedronken. © Pixabay
CULEMBORG - Een automobilist reed vrijdagavond in Culemborg door na een botsing tegen het talud op de Goilberdingerdijk, even voorbij het spoorwegviaduct. Een 21-jarige man werd door de politie aangehouden; hij had gedronken.
De Culemborger kon dankzij getuigenverklaringen worden opgespoord. Rond 18.15 uur reed een auto op de dijk tegen het talud, waarna agenten het voertuig even later elders zagen rijden. Op de Palumbusweg stopte de auto. De bestuurder wisselde vervolgens van plek met de bijrijder, constateerde de politie.
De auto had op diverse plekken schade opgelopen. De Culemborger bleek gedronken te hebben. Hoewel de man zelf beweerde niet gedronken te hebben, werd hij toch aangehouden. Hij had als beginnend bestuurder vijf keer de alcohollimiet overschreden. Voorlopig is de man zijn rijbewijs dan ook kwijt.