Nieuws

Duivens turntalent wil de nieuwe Epke worden

DUIVEN - Hij is pas tien jaar, maar turntalent Kasper Wiendels uit Duiven wil ooit schitteren op de Olympische Spelen.
'Ik vind turnen leuk, omdat ik namelijk altijd heel druk ben. Ik kan mijn energie erin kwijt. Ik vind rekstokken heel erg leuk en daar ben ik ook het beste in. Je moet eerst doornemen hoe je het gaat doen en daar in je oefening zo goed mogelijk aan denken. Anders val je. Ik ben nog geen twee jaar bezig met turnen. Sommigen zitten al bij de recreanten, maar ik huppelde daar zo doorheen en mocht naar de selectie. Ik hoop op de Olympische Spelen en dat ik dan een gouden plak win. Net als Epke Zonderland', zegt Kasper met een brede grijns.
Zijn trainer Michael Snoek verwacht veel van Kasper. 'Hij is een jongen met talent. Ik verwacht dat hij binnen een paar jaar hoog in Nederland eindigt. Er komt een hoop bij kijken: kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid. Dat maakt het voor een jongetje van tien heel complex. Het vergt veel discipline van Kasper. En van deze lichting hebben we zeker verwachtingen, we gaan op het NK zeker presteren.'

Beetje eigenwijs

'Mijn trainer is heel belangrijk voor mij. Hij leert mij dat ik minder vragen moet stellen en iets minder 'ja maar' moet zeggen. En soms doe ik iets met spelen, dat mag eigenlijk niet. Ik ben wel een beetje eigenwijs', geeft het turntalent toe.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!