Nieuws

Poolse man vergiftigd in bloemenkas Poederoijen

Bij eenbedrijfsongeval met een giftig bestrijdingsmiddel is een Poolse man ernstig gewond geraakt. Het incident gebeurde bij een bloemenkweker in Poederoijen. De milieupolitie doet onderzoek.
POEDEROIJEN - Bij eenbedrijfsongeval met een giftig bestrijdingsmiddel is een Poolse man ernstig gewond geraakt. Het incident gebeurde bij een bloemenkweker in Poederoijen. De milieupolitie doet onderzoek.
Volgens het Brabants Dagblad is de man op 25 januari blootgesteld aan het zeer giftige en verboden middel aldicarb bij chrysantenkweker Satter-Vlug. Een woordvoerder van de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid verklaarde dat. De politie meldt dat de Inspectie SZW in samenwerking met de politie het onderzoek verricht. 
Aldicarb is een van de meeste giftige insecticiden en mag in Europa niet meer gebruikt worden. Het is een zogenoemde neurotoxine, dat het zenuwstelsel aantast. De Pool werd naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met hem gaat, is niet duidelijk. Bij de kwekerij bevestigen ze het incident, aldus het dagblad.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!