Nieuws

Forse vlagerige wind gevaarlijk voor praalwagens carnaval: omwaaien dreigt

Een stevige wind met snelheden tot 90 kilometer per uur kan maandag gevaar opleveren voor carnavalsoptochten. Vooral voor hoge praalwagens bestaat de kans op omwaaien.
BEEK-UBBERGEN - Een stevige wind met snelheden tot 90 kilometer per uur kan maandag gevaar opleveren voor carnavalsoptochten. Vooral voor hoge praalwagens bestaat de kans op omwaaien.
MeteoGroup voorspelt windkracht 5 tot 6. Maandag zijn er in ieder geval optochten in Loo (Duiven), Beek (Montferland), Druten en Beek-Ubbergen. De organisatie in Beek-Ubbergen beslist voor 9.30 uur of de optocht doorgaat.
Met name voor hoge praalwagens is de situatie gevaarlijk. Die kunnen windgevoelig zijn en omvallen. Ook kunnen losliggende onderdelen het publiek inwaaien. Of de wind greep krijgt op de wagens, is ook afhankelijk van de route.
De organiserende carnavalsvereniging is verantwoordelijk voor de veiligheid, samen met de gemeente die de vergunning verleent. De gemeente kan de optocht afgelasten als de veiligheid in het geding is. Of de windgevoelige wagens van de optocht uitsluiten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!