Nieuws

Wat is er dit weekend te doen in Gelderland?

U wilt er dit carnavalsweekend even uit, maar waar is er wat leuks te beleven? Omroep Gelderland helpt u een handje. Een greep uit het aanbod.
ARNHEM - U wilt er dit carnavalsweekend even uit, maar waar is er wat leuks te beleven? Omroep Gelderland helpt u een handje. Een greep uit het aanbod.

Carnavaleske Gelredag in Wijchen

Het is carnaval en dus is er feest in kasteel Wijchen. Van 10.00 tot 13.00 uur mag het publiek gratis naar binnen op de Gelredag van de Ridders van Gelre. In het kasteel zijn dan tradities en gebruiken te zien die afgelopen maandag  in het programma Een wagen vol verhalen te zien waren.

Carnavalsoptochten

Alaaf! Die groet zal komend weekeinde op veel plaatsen klinken als het carnaval weer losbarst. In Gelderland zijn meer dan 100 optochten, van Vaassen tot Culemborg en van Neede tot Ammerzoden.
Hier vindt u een kaart. Mocht u zich in het feestgedruis willen storten, pas dan op: op diverse plaatsen zijn kledingvoorschriften van kracht. Zo zijn in Arnhem als jihadist verklede carnavalsvierders niet welkom.

Paaseierenbeurs Apeldoorn

In de zalen van Hotel van der Valk in Apeldoorn gaat het er dit weekend waarschijnlijk wat rustiger aan toe. Daar wordt voor de vierde keer een paaseierenbeurs gehouden. Daar is te zien hoe je van een simpel ei een waar kunstwerk maakt. Zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Entree: 3 euro.

Winterkampeerweekend Lochem

Op de Valkenbelt bij Lochem houdt de Nederlandse Toeristen Kampeer Club zijn jaarlijkse winterkampeerweekend. Volgens de NTKC wordt kamperen in de winter steeds populairder. Aanmelden kan bij Maria Stegeman, maar gewoon even sfeer proeven kan ook. Een echte durfal hoeft u niet te zijn, het wordt volgens MeteoGroup een graad of 11.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!