Nieuws

Rode roos blijft favoriete boodschapper op Valentijnsdag

Bij de bloemenveiling Plantion in Ede zet men zich deze week extra schrap. Het is de week van de roos: komende zondag is het Valentijnsdag. En de rode variant blijft favoriet.
EDE - Bij de bloemenveiling Plantion in Ede zet men zich deze week extra schrap. Het is de week van de roos: komende zondag is het Valentijnsdag. En de rode variant blijft favoriet.
Valentijnsdag, de dag waarop we geliefden en onbeantwoorde liefdes cadeautjes, kaarten of bloemen geven. De oorsprong ligt in Amerika en volgens de overlevering riep Paus Gelasius in 496 14 februari uit tot de dag van de heilige Valentijn.

Symbool van liefde

Als het om bloemen gaat, is de roos nog steeds onze favoriet. En dan vooral het rode exemplaar: een teken van liefde en genegenheid. En de hartvormige blaadjes versterken dat gevoel. En wat dacht je van de blind dates waarop mensen met elkaar in contact komen door het dragen van een roos in hun knoopsgat.

Miljoenen jaren

Niemand weet precies wanneer de eerste roos werd gesignaleerd, maar wel zijn er fossielen van rozen opgegraven die meer dan 35 miljoen jaren oud zijn. Tegenwoordig zijn er allerlei soorten rozen in heel veel verschillende kleuren. Maar de koningin van de romantiek blijft die rode roos.
Ook Guus van Logtestijn, manager bij Plantion in Ede, constateert dat de rode roos voor Valentijn nog steeds het populairst is: