Nieuws

Tante Rikie stopt met drinken. Even dan ...

Zwarte Crossdirectrice tante Rikie laat de alcohol staan. Dat wil zeggen: voor 40 dagen. Want ze doet mee aan de actie #IkPas.
LIEVELDE - Zwarte Crossdirectrice tante Rikie laat de alcohol staan. Dat wil zeggen: voor 40 dagen. Want ze doet mee aan de actie #IkPas.
De Hummelose begint wel na de carnaval: woensdag 10 februari. Ze doet dat met andere deelnemers uit de Achterhoek. Via haar Facebookpagina laat zij weten hoe haar dit bevalt.

Even geen alcohol

IkPas wil mensen stimuleren tijdelijk geen alcohol te drinken. De initiatiefnemers zijn de gezamenlijke GGD’en en instellingen voor verslavingszorg in Nederland, het Trimbos Instituut en de Hogeschool Windesheim. Ook Iriszorg staat erachter.
Daarnaast doet Hogeschool Windesheim onderzoek naar de effecten op de gezond van 30 of 40 dagen alcohol drinken.

Aswoensdag

De 40 dagen actie loopt traditioneel van Aswoensdag tot en met Palmzondag, tijdens de traditionele katholieke vastenperiode tussen carnaval en Pasen. Dit jaar is dat van woensdag 10 februari tot en met zondag 20 maart.
Tante Rikie doet mee  omdat ze vindt dat je nooit te oud bent voor een nieuwe uitdaging. Zij laat via haar deelname zien dat zij achter deze actie staat.

Bier proeven

Maar eerst gaat ze nog even bier proeven, in Bathmen. Maandag is daar de jaarlijkse biertapwedstrijd bij de residentie café De Brink. Tante Rikie zit in de jury.