Nieuws

Ondernemers vrezen voor spullen na brand Nijmegen: 'Het doet pijn, het is mijn derde kindje'

De ondernemers van het bedrijfsverzamelgebouw in Nijmegen, waar gisteravond een grote brand woedde, vrezen voor hun spullen. Het pand van Topfeestje.nl ging op in de vlammenzee. 'Dat doet heel erg pijn, ik heb daar mijn ziel en zaligheid in liggen. Het is eigenlijk mijn derde kindje', vertelt eigenaar Ronald Albers.
ARNHEM - De ondernemers van het bedrijfsverzamelgebouw in Nijmegen, waar gisteravond een grote brand woedde, vrezen voor hun spullen. Het pand van Topfeestje.nl ging op in de vlammenzee. 'Dat doet heel erg pijn, ik heb daar mijn ziel en zaligheid in liggen. Het is eigenlijk mijn derde kindje', vertelt eigenaar Ronald Albers.
Voor Albers was het vandaag een heftige dag. 'Er komt zo veel op je af. Ik heb geen ervaring met zulke dingen. De telefoon gaat de hele dag. Ik voel me vooral onmachtig. We weten niet wat er gebeurd is, ik wil daar ook nog niet over speculeren', doelt de eigenaar op het vermoeden dat er ingebroken is.

'Ik wil naar binnen maar dat mag niet'

De vlammenzee reikte ook tot het verhuurbedrijf van Jan van de Wal maar van zijn bedrijf raakte alleen de achterkant beschadigd. 'Waar me broek eigenlijk nog meer van afzakt is dat we niet naar binnen mogen. Ik heb daar voor een kapitaal aan spullen liggen, ik zie het ook liggen maar ik mag er niet bij', aldus Van de Wal.
Dat komt omdat er instortingsgevaar dreigt. De komende dagen wordt duidelijk of het pand definitief tegen de vlakte gaat. Van de Wal blijft dus in onzekerheid. 'Soms denk je: was het maar afgebrand. Dan weet je in ieder geval zeker dat je alles kwijt bent. Het is een heftige dag want je hebt er al die jaren hard voor gewerkt.'
Jan van Wal tijdens de brand

25 auto's gered van brand

Ook Ilker Cakir is nog niet helemaal bekomen van de schrik. Bij het autobedrijf werden gisteravond in allerijl 25 auto's weggehaald. 'Gelukkig zijn die auto's behouden gebleven. Wij hebben vooral rook- en waterschade. Maar het is erg, wij zitten al jaren daar. Het zou pijnlijk zijn al we daar weg zouden moeten', vertelt Cakir.
De hoogte van de schade zal de komende weken duidelijk worden. Voor Albers van Topfeestje.nl is het carnavalsweekend in ieder geval verloren. 'Ik heb tientallen klanten af moeten bellen. De schade is nog niet duidelijk maar dat ik het in mijn portemonnee ga voelen daar ben ik vrij zeker van.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!