Nieuws

Oude IJsselstreek zoekt ijzersterke burgemeester met humor

Oude IJsselstreek heeft de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. De gemeente zoekt een ijzersterk boegbeeld dat midden in de samenleving staat.
GENDRINGEN - Oude IJsselstreek heeft de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. De gemeente zoekt een ijzersterk boegbeeld dat midden in de samenleving staat.
'Een burgemeester die verbindt en van doorpakken houdt. Een verbinder, netwerker en ambassadeur. Hij of zij is een ervaren bestuurder en heeft humor en relativeringsvermogen', zo is te lezen in de profielschets.
Tot en met 26 februari kan op de vacature worden gesolliciteerd. De vertrouwenscommissie bespreekt daarna met Commissaris van de Koning Clemens Cornielje wie uitgenodigd wordt voor één of meerdere gesprekken.
Op basis van de bevindingen doet de commissie daarna een aanbeveling aan de gemeenteraad. Die streeft ernaar om voor het zomerreces een nieuwe burgemeester voor te dragen aan de minister van Binnenlandse Zaken.
In maart vorig jaar stapte Hans Alberse op als burgemeester van Oude IJsselstreek na een kritisch rapport over de verziekte bestuurscultuur in zijn gemeente. Steven de Vreeze werd daarna aangesteld als waarnemer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!