Nieuws

Politie zet 16 nieuwe foto's van relschoppers Geldermalsen online

ARNHEM - De politie heeft foto's van 16 verdachten online gezet die gezocht worden voor de rellen in Geldermalsen van 16 december.
Ze zijn onherkenbaar gemaakt om ze de tijd te geven zichzelf bij de politie te melden. Gebeurt dat niet, dan worden de foto's herkenbaar getoond bij Opsporing Verzocht.

Meerdere verdachten melden zich

Eerder werden al foto's van 10 verdachten op de politiesite geplaatst. Op een na stapten alle verdachten daarop naar de politie om zich te melden. De foto van de man die zich nog niet heeft gemeld, wordt woensdagavond herkenbaar getoond in het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland, Bureau GLD.

Zwaar middel

De politie zet dit zware middel in omdat het gaat om ernstige ongeregeldheden. Tijdens de raadsvergadering van 16 december over de mogelijke komst van een azc in Geldermalsen liep het buiten volledig uit de hand. Er werd gegooid met stenen, hekken en betonblokken en er werd zwaar vuurwerk afgestoken.

Noodbevel van kracht

Gisteravond sprak de raad over hoe het zo mis kon gaan rond de plannen voor een groot azc in Geldermalsen. Dat gebeurde in de Lingeborghschool. In de school was plaats voor 400 mensen, die zich vooraf allemaal moesten aanmelden. Buiten verzamelden zich ook honderden mensen die hun stem wilden laten horen. Er gold een noodbevel omdat de gemeente vreesde voor nieuwe ongeregeldheden, maar niemand werd aangehouden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!