Nieuws

Op de foto in politie-uniform: twee vrouwen uit Harderwijk aangehouden

Lolbroeken die voor de grap op de foto gaan in een politie-uniform en het kiekje op internet zetten, moeten oppassen. Nadat een paar van die foto's online waren verschenen, hield de politie vijf mensen aan, onder wie twee vrouwen uit Harderwijk.
HARDERWIJK - Lolbroeken die voor de grap op de foto gaan in een politie-uniform en het kiekje op internet zetten, moeten oppassen. Nadat een paar van die foto's online waren verschenen, hield de politie vijf mensen aan, onder wie twee vrouwen uit Harderwijk.
Het vijftal wordt verdacht van heling. Er kwamen bij de politie meerdere tips binnen over de foto, waar ook een wapen op te zien was.

Neppistool

Donderdag hield de politie de twee vrouwen van 19 en 21 jaar oud uit Harderwijk aan, net als een 20 jarige man uit Lelystad. Vrijdag werden opnieuw woningen in Lelystad binnengevallen, waarbij twee mannen van 22 en 35 jaar werden aangehouden.
De politiekleding werd niet gevonden, maar wel een neppistool. Het wapen is in beslag genomen. De herkomst van de kleding en hoe de verdachten eraan zijn gekomen, wordt nog uitgezocht. Meer aanhoudingen sluit de politie niet uit.