Nieuws

Opleiding over mensenhandel bij hogeschool Ede

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) start in maart als eerste in Nederland met een post-hbo-opleiding over mensenhandel, met als titel: Bestrijding Mensenhandel: een multidisciplinaire benadering.
EDE - De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) start in maart als eerste in Nederland met een post-hbo-opleiding over mensenhandel, met als titel: Bestrijding Mensenhandel: een multidisciplinaire benadering.
Volgens de CHE is er nog weinig kennis over deze moderne vorm van slavernij. Te denken valt aan het meisje dat in Valkenburg systematisch verkracht wordt, maar ook aan Nederlanders die in het buitenland een orgaan kopen, kinderarbeid of malafide uitzendbureaus in de tuinbouw.
De opleiding staat stil bij vragen als: wat is mensenhandel precies en wat is het verschil met mensensmokkel? Hoe betrouwbaar zijn cijfers en rapporten over mensenhandel? Welke organisaties houden zich bezig met de bestrijding van moderne slavernij? Hoe kun je zelf vanuit je eigen werkveld een rol spelen bij de bestrijding van mensenhandel?
Voor de opleiding werkt de CHE samen met Tamme de Leur. Dit is een veelgevraagd adviseur rondom dit thema in binnen-  en buitenland.