Nieuws

Trolleys Arnhem vast door ijs op bovenleiding

Trolleybussen in Arnhem zijn vanmorgen stil komen te staan en soms zelfs uitgevallen door ijs op de bovenleidingen. Normaal lost een sproeibus dit op, maar er was een nieuwe sproeibus gebruikt.
ARNHEM - Trolleybussen in Arnhem zijn vanmorgen stil komen te staan en soms zelfs uitgevallen door ijs op de bovenleidingen. Normaal lost een sproeibus dit op, maar er was een nieuwe sproeibus gebruikt.
En die heeft, zo meldt Connexxion, door nog onbekende oorzaak zijn werk niet goed gedaan.
Connexxion heeft geen idee wat de oorzaak is. Normaal gesproken doet de sproeibus het goed, stelt een woordvoerder. Opmerkelijk is namelijk dat de nieuwe sproeibus alleen een andere bùs is, met dezelfde sproei-installatie als voorheen. Toch is er iets mis gegaan.

Maar hoe moet het vanavond?

De zorg van Connexxion gaat vooral ook uit naar vanavond. Dan gaat het weer vriezen. Omdat nog onduidelijk is, waarom het mis ging, neemt Connexxion de komende nacht een paar maatregelen. Zo wordt de vloeistof die gebruikt wordt wat dikker gemaakt. En het de-icen, zoals dat heet, gebeurt wat later in de nacht, in plaats van al om elf uur 's avonds. Maar het blijft spannend of dit helpt, aldus de woordvoerder.