Nieuws

Eigenaar van verwoest pand in Lochem: 'verdrietig, geen goed begin van 2016'

LOCHEM - Bij de grote uitslaande brand in Lochem vrijdagavond, waarbij kringloopwinkel 2switch voor een deel verwoest werd, zijn ook andere aangrenzende bedrijfspanden door de brand getroffen. Een drama voor het bedrijf TTGN, dat per 4 januari zou starten in Lochem.
'We zijn erg geschrokken, je ziet de ravage op dit moment. Dit is heel verdrietig en geen goed begin van 2016', zo zegt mede-directeur van TTGN, Hans van Eenennaam. 'Het is helemaal verdrietig omdat we net de boel hebben afgerond met een overname van vijftien man personeel. We hadden met frisse moed willen beginnen maandag, maar dat gaat nu nog niet lukken.'

'Dit doet mij wel wat'

En ook een oud-werknemer van het bedrijf Cosmo, dat gevestigd was in het pand voordat 2Switch er zat, baalt enorm van de brand. 'Het was al verschrikkelijk dat we failliet gingen en nu is het pand verbrand, dat doet mij wel wat. Als je er 40 jaar hebt gewerkt en in een keer is alles weg, dan is dat heel jammer.'

Pand verloren

De brandweer blust zaterdag nog na in Lochem, maar het pand van de kringloopwinkel kan als verloren worden beschouwd. De winkel van de kringloop is niet aangetast, maar heeft wel veel roetschade. De brandweer heeft ingezet op behoud van de andere panden. Daardoor zijn het mechanisatiebedrijf en de winkel gered.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!