Nieuws

'Aparte verkoop La Place nu onmogelijk'

Het is onmogelijk om de losse vestigingen van La Place apart te verkopen. Dat zegt een woordvoerder van de bewindvoerders van V&D, dat uitstel van betaling heeft aangevraagd. © ANP
ARNHEM - Het is onmogelijk om de losse vestigingen van La Place apart te verkopen. Dat zegt een woordvoerder van de bewindvoerders van V&D, dat uitstel van betaling heeft aangevraagd.
Het AD meldde maandag dat V&D-eigenaar Sun Capital de 50 losse vestigingen van La Place apart wil verkopen. Het zou gaan om de La Place-vestigingen die niet in een V&D zitten. In Gelderland zijn dat in elk geval de La Place-vestigingen in Arnhem (Jansplein en Kronenburgpassage), Bruchem en Enspijk (beide langs de A2), Klarenbeek (langs de A50) en Nijmegen (langs de A15).
'Dat kan niet kloppen', stelt de woordvoerder. 'Sun Capital is aandeelhouder. En een aandeelhouder kan tijdens de surséance van betaling geen delen van het bedrijf verkopen. Wel het hele bedrijf. Dus in deze fase is het onmogelijk.' In een later stadium zou het overigens wel kunnen.

Uitstel van betaling

V&D vroeg vorige week uitstel van betaling aan. Donderdag werd bekend dat de winkels van V&D en La Place nog zeker twee maanden openblijven. In Gelderland gaat het om de vestigingen in Arnhem, Nijmegen, Ede, Apeldoorn en Doetinchem. In die filialen zit ook een La Place, maar die worden in principe niet los verkocht.

'40 tot 45 miljoen'

Het AD stelt dat verkoop van de losse vestigingen van La Place zo'n 40 tot 45 miljoen euro zou kunnen opleveren. Volgens bronnen van de krant hebben zich tientallen kandidaten gemeld om de goedlopende restaurantketen over te nemen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!