Nieuws

Wetenschapper Radboud wint geheugenkampioenschap in China

Wetenschapper Boris Konrad
Wetenschapper Boris Konrad heeft met zijn Duitse team het wereldgeheugenkampioenschap in China gewonnen.
NIJMEGEN - Wetenschapper Boris Konrad heeft met zijn Duitse team het wereldgeheugenkampioenschap in China gewonnen.
De Nijmeegse Radboud Universiteit, waar hij postdoctoraal onderzoek doet, maakt dat trots bekend op Twitter. De wetenschapper houdt zich aan het Donders instituut bezig met geheugentraining en -onderzoek.
De Duitser heeft als motto 'Ein Gedächtnis is erlernbar'. Hij is onder meer recordhouder namen en gezichten herinneren. Hij noemt zichzelf geheugensporter.

Speelkaarten en getallen

Het kampioenschap werd voor de 24e keer gehouden. De kandidaten moesten namen, gezichten, speelkaarten, voorwerpen, getallen, data, abstracte beelden en willekeurige woorden onthouden.
Geen van de deelnemers is geboren met een goed geheugen, meldt de organisatie. Ze  hebben het allemaal moeten leren: door zich technieken eigen te maken en door veel te oefenen.
De deelnemers zijn geheugencracks. Ze kunnen lange lijsten reproduceren: bijvoorbeeld na 30 minuten een rij van 4140 binaire getallen (die bestaan uit nullen en enen), na 5 minuten 132 historische data, na 1 uur 28 pakken geschudde speelkaarten (dat zijn er 1456!).
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!