Nieuws

Noodlijdend TSN Thuiszorg kan salarissen december toch betalen

De 12.000 medewerkers van het noodlijdende TSN Thuiszorg krijgen volgende week hun salaris en eindejaarsuitkering. Volgens de bewindvoerders is dat mede te danken aan de vele gemeenten die versneld hun openstaande rekeningen hebben betaald. In Gelderland werken 1214 mensen bij TSN, die ongeveer 4000 cliënten helpen.
ARNHEM - De 12.000 medewerkers van het noodlijdende TSN Thuiszorg krijgen volgende week hun salaris en eindejaarsuitkering. Volgens de bewindvoerders is dat mede te danken aan de vele gemeenten die versneld hun openstaande rekeningen hebben betaald. In Gelderland werken 1214 mensen bij TSN, die ongeveer 4000 cliënten helpen.
TSN kreeg eind vorige maand uitstel van betaling. De organisatie zegt dat gemeenten te weinig betalen voor de zorg en dat ze daardoor constant verlies lijdt.
Staatssecretaris Van Rijn maakte twee weken geleden bekend dat er 60 miljoen euro beschikbaar komt om noodlijdende thuiszorgorganisaties te helpen. De bewindvoerders zeggen te hopen dat een deel wordt gebruikt om de acute problemen bij TSN aan te pakken. 'Wij gaan verder met de gesprekken met gemeenten en blijven zorg leveren', aldus de bewindvoerders Van der Hel en Daniels.

Salarisverlaging niet teruggedraaid

De bewindvoerders draaien de salarisverlaging van 4300 medewerkers nog niet terug. De rechter bepaalde op 13 november dat dit wel moet. De bewindvoerders: 'We willen tot een gedegen en zorgvuldig besluit komen om te onderzoeken of er toekomstperspectief is voor TSN Thuiszorg. Dit kost extra tijd gezien de juridische complexiteit van het vonnis.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!