Nieuws

PvdA opent meldpunt voor klachten over nieuwe dienstregeling bussen en treinen

De Gelderse PvdA opent een meldpunt voor klachten over de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer. Sinds maandag is de nieuwe dienstregeling voor bus en trein in gegaan.
ARNHEM - De Gelderse PvdA opent een meldpunt voor klachten over de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer. Sinds maandag is de nieuwe dienstregeling voor bus en trein in gegaan.
In het Rivierengebied waren vorige week al klachten over verminderd busvervoer in onder andere IJzendoorn en Kesteren. Een andere opvallende verandering is het verdwijnen van stadsbussen in de avond in Apeldoorn.

Zorgen over veranderingen in de dienstregeling

Aanleiding voor het openen van het meldpunt zijn de vele zorgen die de PvdA hoort over de veranderingen in de dienstregeling. 'De overstaptijd van bus op trein of andersom lijkt veel te kort, zeker gezien het feit dat men vaak moet uit- en inchecken bij verschillende vervoerders', aldus PvdA-statenlid Piet Wanrooij.

Klachten over OV actiekaart

Ook zijn er klachten over de OV actiekaart, omdat verschillende busmaatschappijen elkaars actiekaart niet accepteren. 'Reizigersorganisatie ROCOV had hierover al negatief geadviseerd, met dat signaal lijkt niets gedaan.' De PvdA wil na twee maanden een evaluatie naar het functioneren van de nieuwe dienstregeling.