Nieuws

Geen geld voor man die is vrijgesproken voor de moord op Nijmegenaar Nicky Man

De man die is vrijgesproken voor de moord op Nijmegenaar Nicky Man, krijgt geen schadevergoeding.
ARNHEM - De man die is vrijgesproken voor de moord op Nijmegenaar Nicky Man, krijgt geen schadevergoeding.
De 41-jarige Nijmegenaar had om een schadevergoeding van twee ton gevraagd omdat hij tweeënhalf jaar vast heeft gezeten voor de moord.
Het gerechtshof wijst dat verzoek af omdat bij de man twee vuurwapens zijn gevonden, waaronder het moordwapen dat in zijn auto lag. Die wapens zijn in beslag genomen. Daardoor is de zaak niet 'geëindigd zonder oplegging van straf of maatregel', aldus het hof. Het verzoek is daarom niet-ontvankelijk verklaard.
De Nijmegenaar heeft tweeënhalf jaar vastgezeten voor de moord op de 24-jarige Nicky Man, de eigenaar van voormalig restaurant Hoo Wah op Plein 1944 in Nijmegen. De restauranthouder werd in 2012 vermoord. Zijn lichaam werd in de Ooijpolder achtergelaten.

Hennepkwekerij

Later bleek dat Nicky Man is vermoord in een loods op de Ambachtsweg in Nijmegen, waar een hennepkwekerij werd gerund. De rechtbank ging er van uit dat Nicky Man aan de 41-jarige Nijmegenaar geld had geleend en dat dit een motief was voor de moord. De Nijmegenaar werd hij veroordeeld tot een celstraf van 15 jaar.

Schade door onterecht vastzitten

In december vorig jaar sprak het hof hem vrij. Volgens het gerechtshof waren er wel aanwijzingen dat de man betrokken is geweest bij de moord, maar kon dat niet bewezen worden. De 41-jarige man vindt dat hij veel schade heeft geleden van de tijd die hij onterecht heeft vastgezeten. Hij eiste daarom een hoger bedrag dan de standaardvergoeding. De Nijmegenaar heeft altijd gezegd dat Nicky Man een goede vriend van hem was en dat hij onschuldig is. Hij zou erin geluisd zijn. Zo had hij de auto waarin het moordwapen lag, cadeau gekregen van iemand die ook bij de hennepkwekerij betrokken zou zijn geweest.

Vader Nicky Man

De vader van Nicky Man zei vorig jaar in een interview met Omroep Gelderland dat hij niet kon verkroppen dat er niemand is veroordeeld voor de moord op zijn zoon. Kijk hieronder het interview terug.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!