Nieuws

Studenten Arnhem spelen wel erg goed gangstergevecht na, politie grijpt in

Het wapen dat de studenten gebruikten
Een toneelstuk van studenten is donderdag in Arnhem anders gelopen dan gepland. Met man en macht kwam de politie erbij na een melding dat iemand bij een ruzie een pistool tegen zijn hoofd had gekregen.
ARNHEM - Een toneelstuk van studenten is donderdag in Arnhem anders gelopen dan gepland. Met man en macht kwam de politie erbij na een melding dat iemand bij een ruzie een pistool tegen zijn hoofd had gekregen.
De politie werd gebeld over een ruzie op de Utrechtsestraat. Daarbij zou ook een wapen zijn gezien. Agenten konden niks vinden, maar werden even later opnieuw gewaarschuwd dat de ruzie zich had verplaatst naar een huis waarbij iemand onder schot werd gehouden.

Draaiende camera

Agenten hielden rekening met het ergste en trokken hun kogelwerende vesten aan. De twee mannen in het huis moesten op hun knieën gaan zitten met de handen omhoog. Op de tafel werden een pistool en een draaiende camera ontdekt. Uiteindelijk bleek dat de studenten van de Kunstacademie als opdracht hadden gekregen om een gangstergevecht na te spelen.
Het pistool was nep en is in beslag genomen. De studenten hebben een boete gekregen voor het verstoren van de openbare orde.
De politie Arnhem-Noord meldt op Facebook dat een van de studenten het in zijn broek deed tijdens de actie.