Nieuws

Partijen willen op Valleilijn treinen met toilet

De Partij voor de Dieren, SP en 50PLUS in Gelderland willen dat er in nieuwe treinen op de Valleilijn toiletten komen. In de drie treinen die binnenkort worden besteld, zitten die niet. © ANP
ARNHEM - De Partij voor de Dieren, SP en 50PLUS in Gelderland willen dat er in nieuwe treinen op de Valleilijn toiletten komen. In de drie treinen die binnenkort worden besteld, zitten die niet.
Kapitaalvernietiging, vinden de partijen. Over vijf jaar moeten dan alsnog wc's worden ingebouwd, omdat vanaf 2021 alle regionale treinen in Gelderland toiletten moeten hebben.
De partijen wijzen erop dat mensen met blaasproblemen en ouderen behoefte hebben aan een toilet in de trein. Onder meer reizigersorganisatie Rover en burgerinitiatief Treinen met Toiletten hebben zich hier sterk voor gemaakt. 'Overal in Nederland komen nieuwe treinen met wc’s. Alleen in Gelderland en Zuid-Holland rijden nog regionale treinen zonder toilet', aldus Statenlid Maaike Moulijn van de Partij voor de Dieren. 'Erg klantonvriendelijk.'
De partijen willen 16 december een debat over de kwestie. 'De provincie Gelderland moet actiever aandringen op treinstellen met toiletten', vindt Moulijn.