Nieuws

Het Gelders debat: hoe wordt Veluwe populairste bestemming voor toeristen?

NUNSPEET - Wat is er voor nodig om van de Veluwe weer de populairste toeristische bestemming van Nederland te maken? Daarover praatten inwoners van de Veluwe woensdagavond met leden van Provinciale Staten tijdens 'Veluwe op 1' in Nunspeet.
De Veluwe stond jarenlang op de eerste plek als populairste toeristische bestemming in Nederland, maar is nu ingehaald door de Noordzeekust. Provinciale Staten besluiten komend voorjaar over wat er in het gebied moet gebeuren en willen onder andere met dit debat onderzoeken wat er nodig is om de Veluwe weer terug op de eerste plek te krijgen.

Eenheid, geen versnippering

Conclusie van de avond: eigenlijk doet de Veluwe het al jaren, en nog steeds, erg goed. Het probleem is dat de regio veel te versnipperd is. Wie een wandeling maakt op de Hoge Veluwe, moet ook weten dat hij naar Dolfinarium kan, of naar de Veluwerandmeren. Er moet dus meer eenheid komen tussen de verschillende belanghebbenden.
Hier kunt u de avond terugkijken:

Rust en toerisme

Belangen in een gebied als de Veluwe staan soms lijnrecht tegenover elkaar. Het gebied staat vooral bekend als natuurgebied met een aantrekkelijk landschap en vooral ook: rust. Dat gaat niet altijd goed samen met het trekken van meer toeristen, of met boerenbedrijven die willen uitbreiden.