Nieuws

Provincie wil bomen Epe kappen, ondanks bezwaren gemeente

De 67 bomen die van de gemeente Epe niet gekapt mogen worden omdat ze beeldbepalend zijn, moeten toch om. Dat vindt de provincie Gelderland. De provincie tekent dan ook bezwaar aan tegen het besluit van de gemeente om geen kapvergunning te verlenen.
EPE - De 67 bomen die van de gemeente Epe niet gekapt mogen worden omdat ze beeldbepalend zijn, moeten toch om. Dat vindt de provincie Gelderland. De provincie tekent dan ook bezwaar aan tegen het besluit van de gemeente om geen kapvergunning te verlenen.
De provincie Gelderland had bij de gemeente Epe om een kapvergunning gevraagd voor 479 bomen. De provincie wil de weg veiliger maken, door onder meer het fietspad vrijliggend te maken. Daardoor moeten er langs de Heerderweg 600 bomen worden gekapt. Voor de meeste bomen is de vergunning goedgekeurd, maar voor 67 bomen niet.

Toch vergunning nodig

Volgens de provincie is voor 40 van die 67 bomen helemaal geen vergunning nodig. Het laten staan van de bomen zou de plannen voor de reconstructie teveel in de weg zitten.
Tegen de bomenkap is veel protest. Inwoners hebben onlangs de vereniging Ons Mooi Epe opgericht, om de kap tegen te gaan. De petitie tegen de kap heeft inmiddels meer dan 1700 ondertekenaars.
Verslaggever Marc Loeven nam woensdagmorgen een kijkje bij de Heerderweg. Hij sprak onder meer met Coos Paulusma van Ons Mooi Epe. 'Het hele plan is gebouwd op drijfzand, vindt Paulusma.'

Vergadering

Woensdagavond wordt op het provinciehuis gesproken over de kap. Vereniging Ons Mooi Epe heeft mensen die de bomen willen behouden opgeroepen om naar Arnhem te komen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!