Nieuws

Nijmegen krijgt bioscoop met 'grootste doek van Gelderland'

Artist Impression CineMec Nijmegen
Nijmegen heeft vanaf zaterdag een nieuwe bioscoop. CineMec opent haar deuren aan de rand van de stad, bij Lent. De bioscoop heeft zeven zalen en het grootste filmdoek van Gelderland, vandaag mag de pers alvast een kijkje nemen.
NIJMEGEN - Nijmegen heeft vanaf zaterdag een nieuwe bioscoop. CineMec opent haar deuren aan de rand van de stad, bij Lent. De bioscoop heeft zeven zalen en het grootste filmdoek van Gelderland, vandaag mag de pers alvast een kijkje nemen.
De CineMec heeft drie verdiepingen, zeven zalen en 1860 stoelen. Volgens Frederique Josemans, woordvoerster van CineMec heeft de bioscoop het grote voordeel dat hij makkelijk bereikbaar is. 'We hebben 360 eigen parkeerplaatsen en ook het transferium hebben wij naast onze deur. Ook ligt onze vestiging aan het RijnWaalpad.'

Snufjes voor de liefhebber

Maar ook de technische snufjes in de bioscoop zijn een lust voor de filmliefhebber, zo zegt Josemans. 'Wij hebben een premium-zaal met 700 stoelen, daar hebben wij films met laserprojectie voor een hogere lichtopbrengst en Dolby Atmos. Dat zorgt ervoor dat het geluid overal vandaan komt, ook boven je hoofd. De eerste film waarbij dat goed te merken is, is Star Wars.' Daar wil de bioscoop dan ook gelijk mee uitpakken.

'Grootste doek van Gelderland'

Daarnaast zegt CineMec het grootste doek van Gelderland te hebben. 'Het doek is 23 meter breed en 9 meter hoog. Dan spreken we wel buiten IMAX om (dat is een scherm. In Arnhem is dat scherm 24 meter breed en 12 meter hoog).' Zo'n groot doek moet voor meer beleving tijdens de film zorgen.
De bioscoop wil zicht vooral richten op gezinnen. Daarmee wil het een andere doelgroep bereiken dan Pathé, die zich meer richt op de studenten in de stad. De bioscoop gaat zaterdag overigens met vier zalen open. In februari 2016 opent de bioscoop zich helemaal.