Nieuws

Gemeente Nijmegen wil minimaal 8,2 miljoen voor stadion De Goffert

Voetbalclub NEC en de gemeente Nijmegen zijn het nog steeds niet eens over de verkoop van stadion De Goffert. De gemeente wil er minimaal 8,2 miljoen euro voor hebben. NEC vindt dat veel te duur.
NIJMEGEN - Voetbalclub NEC en de gemeente Nijmegen zijn het nog steeds niet eens over de verkoop van stadion De Goffert. De gemeente wil er minimaal 8,2 miljoen euro voor hebben. NEC vindt dat veel te duur.
Onderhandelingen over de verkoop en renovatie lopen al jaren. NEC huurt het stadion voor 7 ton per jaar. Het huurcontract loopt nog tot 2043. Maar de club wil het in eigendom krijgen, onder meer om het gebouw uit te breiden zodat meer supporters de wedstrijden kunnen bezoeken.
De Nijmeegse club zegt dat het pand niet meer waard is dan 6 miljoen euro en dreigde eerder te vertrekken uit Nijmegen als het niet tot een deal kwam met de gemeente.

Teleurgesteld over het resultaat

Algemeen directeur van NEC, Bart van Ingen, is teleurgesteld over het resultaat van de onderhandelingen. Hij geeft op de website van de club aan dat NEC moet evalueren om te bepalen welke koers zij nu gaan varen.
'Sinds 2009 zijn er gesprekken gevoerd, in verschillende samenstellingen, om een oplossing te vinden voor de koop en de renovatie van het Goffertstadion. We zijn daar gezamenlijk helaas niet in geslaagd en dat heeft directe gevolgen voor onze club. We hebben in eerdere stadia al bij de gemeente Nijmegen aangegeven dat de duur en de inhoud van de huurovereenkomst zoals gesloten in 2003 met een looptijd tot 2043, niet toekomstbestendig en houdbaar zijn. Dat geldt ook voor het (investeren in) groot onderhoud, wat voor rekening van de club is. We zullen de uitkomst van de onderhandelingen nu eerst intern moeten evalueren om de verdere koers te bepalen.'