Nieuws

Van onderen! Reuzenkerstboom gekapt op Het Loo voor kinderziekenhuis

Op Kroondomein Het Loo bij Apeldoorn is dinsdag voor de dertiende keer een reuzenkerstboom gekapt voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.
APELDOORN - Op Kroondomein Het Loo bij Apeldoorn is dinsdag voor de dertiende keer een reuzenkerstboom gekapt voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.
De spar wordt geschonken aan het goede doel 'Lichtjes voor Sophia' en zal bij de ingang van het Rotterdamse ziekenhuis komen te staan.

'Je zou hem zo in je tuin willen hebben'

Volgens boswachter René Olthof uit Hoog Soeren is het een bijzondere boom. 'Hij is ruim 16 meter hoog en heeft op borsthoogte een diameter van 56 centimeter', sprak hij dinsdagochtend op Radio Gelderland.
De reusachtige spar heeft in het bos extra ruimte gekregen zodat hij kon uitgroeien tot een mooie kerstboom. 'Je zou hem zo in je tuin willen hebben', lachte te boswachter.

Lichtjes kopen

Mensen kunnen lichtjes ter waarde van 5 euro kopen voor in de kerstboom. Dit jaar branden de lampjes voor onderzoek naar de ontwikkeling van de hersenen van de meest kwetsbare groep patiëntjes in het Sophia. Dat zijn kinderen die veel te vroeg en/of met een ernstige aangeboren afwijking ter wereld zijn gekomen.
9 december gaat de lichtjesactie van start.