Nieuws

Anja Haga beëdigd als wethouder in Arnhem

ARNHEM - Anja Haga is maandagavond beëdigd als wethouder in Arnhem. Ze vervult dat ambt namens de ChristenUnie.
GroenLinks stapte onlangs uit het college. De partij deed dat na een conflict over woningbouw in het gebied Stadsblokken Meinerswijk. De plek van GroenLinks in het college is ingenomen door de ChristenUnie.

'Ontzettend veel zin'

Haga neemt de portefeuille over van Henk Kok, die begin oktober vanwege privéredenen aftrad. De nieuwe wethouder wordt onder meer verantwoordelijk voor Milieu, Zorg & Welzijn en Wijkzaken. Ze staat te trappelen om te beginnen. 'Blij met de steun van de raad en ontzettend veel zin om me in te zetten voor Arnhem', twitterde Haga na haar beëdiging.

'Kundig en gedreven'

Haga was sinds 2011 fractievoorzitter van de ChristenUnie in Provinciale Staten van Friesland. 'Een kundige, gedreven bestuurder met oog voor mensen. Ideaal voor dynamische stad', aldus de ChristenUnie in Arnhem op Twitter.
Haga is 38 jaar. Ze woont met haar man in Dokkum. Haga gaat in Arnhem een appartement huren, zegt ze op de website van de ChristenUnie Fryslân. 'Ik blijf ook in Dokkum wonen. We hebben daar vorig jaar een fijn huis gekocht en ik ben verknocht aan Fryslân.'
Beluister hieronder een gesprek dat Marcel Vermeer eerder had op Radio Gelderland met Anja Haga.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!