Nieuws

'Je drinkt Grolsch en je ...Heineken' Liefhebbers tegen mogelijke overname

GROENLO - Commotie in de Achterhoek, want een Engelse krant en een Amerikaans beurspersbureau berichten dat brouwerij Grolsch te koop staat. Een mogelijke koper van het populaire Achterhoekse biermerk zou concurrent Heineken kunnen zijn.
Eigenaar SABMiller zet biermerk Grolsch in de etalage. Het bedrijf ziet zich tot de verkoop genoodzaakt om mededingingsbezwaren vanuit Brussel te voorkomen na de aangekondigde fusie met Ab InBev. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times en meldt Bloomberg (een bedrijf dat financiële informatie brengt).
Volgens de krant, die schrijft over een miljardendeal, is Heineken, naast het Amerikaanse Molson Coors en het Ierse C&C een van de belangrijkste gegadigden om Grolsch over te nemen.
Grolsch werd in 2007 overgenomen door de Zuid-Afrikaanse brouwer SABMiller. Hiermee kwam een einde aan de zelfstandigheid van het Twents/Achterhoekse brouwconcern, opgericht in 1615.

Stoppen met Grolschverzameling na overname door Heineken

Grolschliefhebber Erik van de Velde uit Groenlo spaart alles van zijn favoriete merk. Meer dan 900 bierglazen heeft ie. Als er Grolsch op staat dan moet ie het hebben voor zijn verzameling. Als Grolsch wordt overgenomen door Heineken, is dat voor Van de Velde reden om te stoppen met verzamelen.