Nieuws

Achilles geeft de zege vlak voor tijd weg tegen Helmond Sport

HELMOND - Achilles leek te gaan winnen uit tegen Helmond Sport, maar op de valreep werd het toch nog 2-2.
In regen en wind begon het duel. De business-seats achter het stadion, oftewel de daken van de schuurtjes van de huizen achter het doel, bleven begrijpelijkerwijze leeg.
Achilles opende sterk en Brian Boogers scoorde al na vijf minuten. Hij kreeg veel ruimte om aan te leggen en plaatste de bal keurig in de hoek. Leon ter Wielen voorkwam met een puike redding de gelijkmaker van Bjelica. De thuisclub had het initiatief, maar Achilles kwam er af en toe gevaarlijk uit. Voormalig Achilles-speler Steven Edwards profiteerde van geknoei van Mehmet Dingil, maar Ter Wielen kon met moeite redden. En even later had de doelman een geweldige reflex bij een inzet van Visser.
De verdiende gelijkmaker kwam er toch. Bjelica haalde van afstand uit en schoot fraai in de kruising. Daar kon Ter Wielen weinig aan doen.

Zomaar 1-2

Na rust bleef de thuisclub domineren. El Allouchi krulde een vrije trap net over het doel. Aan de andere kant deed Boy van de Beek exact hetzelfde. Achilles kwam zomaar op 1-2. Een uitstekende uittrap van Ter Wielen kwam bij Boogers terecht. Die bediende Van de Beek en de middenvelder plaatste de bal met veel gevoel in de hoek.
De Groesbekers namen daarna de controle volledig over. Trainer Eric Meijers ging even later enorm tekeer nadat Migiel Zeller niet meer verder kon en de spelers van Achilles de bal niet over de zijlijn speelden. Helmond Sport kwam ook nauwelijks nog tot een fatsoenlijke aanval. Een lepe voorzet van Thijs Hendriks leverde bijna de beslissing op. Ook Boy van de Beek en Eef van Riel waren dichtbij een doelpunt met krachtige afstandsschoten. Vlak voor tijd werd het toch nog 2-2 toen Achilles de bal niet weg kreeg en De Reuver toe wist te slaan. En dus bleef Achilles voor de elfde keer op rij zonder zege.
Opstelling: Ter Wielen; Ramezani, Dingil, Zeller, (Beijer), van Steen; van Straaten, Sürmeli, (Penterman), van de Beek, Raja Boean (van Riel); Hendriks, Boogers.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!