Nieuws

Automobilist Apeldoorn reed door na ongeluk 'uit schaamte voor familie'

Een 23-jarige man uit Apeldoorn is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur voor het doorrijden na een ongeluk. Ook kreeg hij vier maanden voorwaardelijke celstraf.
ZUTPHEN - Een 23-jarige man uit Apeldoorn is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur voor het doorrijden na een ongeluk. Ook kreeg hij vier maanden voorwaardelijke celstraf.
De man veroorzaakte in mei 2014 met zijn auto in Apeldoorn een ongeluk waardoor een medeweggebruiker zwaargewond raakte. Hij stopte niet maar ging er vandoor. Tijdens de achtervolging door de politie was de man volgens de rechtbank in Zutphen een gevaar op de weg. in de auto van de Apeldoorner lagen cocaïne, hasj en henneptoppen.

Psychische overmacht

De advocaat van de man deed een beroep op psychische overmacht. Volgens hem had zijn cliënt last van gevoelens van schaamte en schande tegenover zijn familie omdat hij drugs in zijn auto had. De rechtbank vond dat er geen sprake was van 'buitenkomende drang' en dat hij daar zelf weerstand aan moest bieden mocht het wel zo zijn.

Persoonlijke omstandigheden

De rechtbank zegt wel rekening te hebben gehouden met de persoonlijke omstandigheden van de verdachte. Daarom is geen onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd.