Nieuws

TSN Thuiszorg krijgt uitstel van betaling en twee bewindvoerders

TSN Thuiszorg heeft maandag uitstel van betaling gekregen, nadat het daar vrijdag om had gevraagd. De organisatie levert in Gelderland aan zo'n 4000 cliënten thuiszorg.
ARNHEM - TSN Thuiszorg heeft maandag uitstel van betaling gekregen, nadat het daar vrijdag om had gevraagd. De organisatie levert in Gelderland aan zo'n 4000 cliënten thuiszorg.
Dit weekeinde nog stuurde TSN (in totaal 12.000 medewerkers, 40.000 cliënten) een mail aan medewerkers: 'Morgen breekt een nieuwe werkweek aan. Ik kan me goed inleven dat het even lastig is om even op te starten. Onze cliënten rekenen wel weer op ons. Veel dank voor je betrokkenheid bij en inzet voor onze cliënten, ook in deze lastige tijd.'
TSN hoeft voorlopig alleen salarissen, hypotheken en belastingen te betalen. Andere schuldeisers moeten wachten op hun geld. Het uitstel geldt voor het TSN-onderdeel dat mensen helpt in het huishouden. Daaronder valt ook de afdeling in de Achterhoek. TSN had daar de werknemers van Sensire overgenomen.

Twee curatoren

TSN is het grootste thuiszorgbedrijf van het land. Bij de huishoudelijke hulp werken in totaal 12.000 mensen. De hulp gaat voorlopig gewoon door.
De rechtbank in Almelo heeft twee bewindvoerders benoemd. Die moeten kijken of TSN kan doorgaan of dat een faillissement onafwendbaar is.

Teruggefloten door rechter

TSN kondigde een paar maanden geleden honderden ontslagen aan. Het bedrijf wilde bovendien lonen verlagen, maar werd teruggefloten door de rechter. TSN zegt dat gemeenten te weinig betalen voor de zorg en dat het daardoor constant verlies lijdt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!