Nieuws

Zaak 'bomtasman' Doesburg opnieuw uitgesteld

De tas met explosieven in Doesburg
De man (40) die verdacht wordt van het weggooien van een tas met explosieven in Doesburg moest maandag opnieuw voor de rechter verschijnen, maar de zaak is niet inhoudelijk behandeld. Er wordt nog gewacht op een rapportage.
ARNHEM - De man (40) die verdacht wordt van het weggooien van een tas met explosieven in Doesburg moest maandag opnieuw voor de rechter verschijnen, maar de zaak is niet inhoudelijk behandeld. Er wordt nog gewacht op een rapportage.
Een verzoek van de advocaat van de man om hem de zaak in vrijheid af te laten wachten is maandagmorgen door de rechtbank afgewezen. De rechter vindt wat de man zou hebben gedaan te ernstig: 'Hij liep op straat met zelfgemaakte bommen.'
De zaak kon niet inhoudelijk behandeld worden omdat een rapportage nog niet is afgerond. De verdachte was daarom ook niet aanwezig in de rechtbank. 

Explosieven

De man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd op 16 juni in Doesburg aangehouden na een conflict met zijn familie. Toen hij was klemgereden door de politie gooide hij in de Monseigneur Bekkerslaan een tas weg. Daar bleken explosieven in te zitten, die pas uren later onschadelijk zijn gemaakt. Het incident veroorzaakte veel commotie in Doesburg.

Vuurwapen

Justitie legt de man onder meer bedreiging met een vuurwapen ten laste. Hij zou de moeder van zijn zoontje en haar moeder met de dood hebben bedreigd in de maanden voor zijn aanhouding. Daarnaast wordt hij verdacht van het voorbereiden van een moord en/of ontploffing.

Spijt

Eind september verscheen de man voor de eerste keer voor de rechter, Toen gaf hij aan spijt te hebben van zijn daad. Ook beweerde hij dat het ging om vuurwerk en niet om explosieven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!