Nieuws

Van tennishelden tot winterse taferelen; dit weekend is er van alles te doen in Gelderland

Tennisser Marat Safin in Apeldoorn
Ook dit weekend is er weer genoeg te doen in onze provincie. Omroep Gelderland zet voor u een aantal activiteiten op een rij.
APELDOORN - Ook dit weekend is er weer genoeg te doen in onze provincie. Omroep Gelderland zet voor u een aantal activiteiten op een rij.
Zo kunt u vandaag opnieuw naar een Gelredag. En wat voor één, de stoomtrein van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij rijdt eigenlijk niet meer in de herfst maar bezoekers van de Gelredag kunnen alsnog een ritje maken.
Het hele weekend is in Nijmegen het Wintertuin literatuurfestival. Zaterdag spreken onder meer Bas Heijne, Toon Tellegen, Tommy Wierenga en Kader Abdolah. Zondag is er een talkshow met als thema: Autoloze zondag.
Om internationale tennisgrootheden in actie te zien moet u dit weekend naar de AFAS Tennisclassics in Apeldoorn. Het toernooi begon donderdag en duurt tot en met zondag. Vanavond speelt de Nederlander Sjeng Schalken tegen de Russische vedette Marat Safin. Donderdagavond nam Omroep Gelderland alvast een kijkje.
De temperatuur daalt en dus is het tijd voor winterse taferelen. Zoals de Winterfair in Staverden, dat voor de tweede keer wordt gehouden. In het Kasteel vindt naar eigen zeggen 'een exclusief winterevenement in de kleinste stad van Nederland plaats.' Ook in Wamel is er dit weekend een winterfair. Op zondag kunt u terecht bij VTC in Wamel, volgens de organisatie ook leuk bij slecht weer want alles is overdekt. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!