Nieuws

Gezocht: hoogopgeleide jongeren voor baan in Achterhoek

ULFT - Het aantal vacatures voor hoogopgeleiden in de Achterhoek is in een jaar tijd gestegen met meer dan een kwart, 27,6 procent. Dat blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV. Vooral op technisch gebied zijn er veel vacatures, maar ook in de industrie en informatica zijn tientallen onvervulde werkplekken.
'Veel jongeren die een opleiding volgen weten niet dat er in de Achterhoek veel bedrijven zitten die juist wat hoger opgeleid personeel nodig hebben', zegt Tom Salemink. Hij organiseerde vrijdag in Ulft de Talententuin, een soort beursvloer waar tientallen Achterhoekse bedrijven zich konden presenteren. Honderden jongeren waren in Ulft om die bedrijven te ontdekken.

Astronaut André Kuipers

De bezoekers werden toegesproken door astronaut André Kuipers. 'We zijn ontzettend trots dat we jongeren kunnen laten inspireren door het bijzondere verhaal van Kuipers', zegt Salemink. 'Zijn presentatie over ruimtevaart, innovatie en duurzaamheid sluit perfect aan bij de Achterhoekse innovatieve bedrijven en projecten die op de beursvloer te vinden zijn.'

Ruimtevaartcentrum

In de Achterhoek zitten verschillende bedrijven die zich bezig houden met de ruimtevaart. Een aantal van die bedrijven bundelt nu de krachten in het Smart Space Cluster, dat vrijdagochtend werd gelanceerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!