Nieuws

Onzekerheid bij medewerkers TSN: 'Ik vrees wel voor mijn baan'

Er is veel onzekerheid bij medewerkers van TSN Thuiszorg nu bekend is geworden dat de thuiszorgorganisatie uitstel van betaling heeft aangevraagd.
HENGELO - Er is veel onzekerheid bij medewerkers van TSN Thuiszorg nu bekend is geworden dat de thuiszorgorganisatie uitstel van betaling heeft aangevraagd.
'Ik hoorde het van Radio Gelderland', vertelt medewerkster Ingeborg Boskamp uit het Gelderse Hengelo. 'Daarna kreeg ik een e-mail dat surseance is aangevraagd voor alle huishoudelijke hulpen. Dat is het enige dat we weten. Verder weten we nog niets.'

'Ik vrees voor mijn baan'

TSN Thuiszorg is in serieuze problemen. Daardoor staan landelijk 12.000 banen op de tocht,  in Gelderland gaat het om ruim 1200 mensen. 'Ik vrees wel voor mijn baan. Maar ik vind het helemaal erg voor de cliënten, want die hebben hulp nodig. Ik denk niet dat er een-twee-drie een andere zorgaanbieder opstaat die ons overneemt', vreest Boskamp.

Niet verrast

Echt verrast is ze niet door het nieuws. Eerder kortte TSN al 2,50 euro per uur op het salaris van de medewerkers. 'Toen we die loondump kregen, werd er al verteld dat anders TSN failliet zou gaan.' Twee weken geleden bepaalde de rechter dat de loonsverlaging niet mocht en dat de medewerkers met terugwerkende kracht hun oorspronkelijke salaris moesten krijgen. Dat zou mede de oorzaak zijn van de financiële problemen van TSN Thuiszorg.

Hopen op de staatssecretaris

'In de e-mail staat dat ze hun best gaan doen. De bewindvoerder gaat kijken wat mogelijk is, zodat cliënten toch hun hulp blijven behouden', vertelt Boskamp. Haar hoop is gevestigd op de politiek. 'Ik hoop dat staatssecretaris Van Rijn nu echt gaat ingrijpen.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!