Nieuws

Kinderen tekenen ontwerpen voor Kunstbus Nijmegen

NIJMEGEN - De kunstbus Nijmegen rijdt vanaf januari met kindertekeningen door de Waalstad. Vrijdag maakten 25 kinderen van basisschool De Kleine Wereld hiervoor de ontwerpen.
Onder toeziend oog van cultuurwethouder Bert Velthuis werken de kinderen uiterst geconcentreerd aan de portretten van elkaar. Daarnaast mogen ze een tekening maken van de dingen die zij in een museum denken aan te treffen. Ontwerper Marga van den Heuvel zet de kindertekeningen over op de bus.

Vervoer vaak een probleem

De gemeente Nijmegen besloot deze zomer om de Kunstbus weer te laten rijden. Tot en met 2018 wordt jaarlijks een halve ton uitgetrokken voor de organisatie Cultuur en School Nijmegen (CESN). De Kunstbus vervoert de kinderen van scholen naar culturele instellingen en musea zoals de Lindenberg, museum het Valkhof en het Afrikamuseum.
Voor scholen is dat vervoer vaak een probleem. Ouders zijn door werk vaak niet beschikbaar om te rijden. Het openbaar vervoer is geen optie, omdat kinderen uit de laagste klassen daarvoor te jong zijn. Scholen zelf hebben geen geld om vervoer te regelen.
Op 27 januari staan alle tekeningen op de bus en wordt hij officieel in gebruik genomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!