Nieuws

'Laat vluchtelingen in Apeldoorn vrijwilligerswerk doen voor kleine beloning'

Vluchtelingen in de noodopvang in Apeldoorn moeten de mogelijkheid krijgen om vrijwilligerswerk te doen. Ook moeten ze daar een kleine vergoeding voor krijgen. Dat vindt Henk van den Berge, fractievoorzitter van de lokale SGP.
APELDOORN - Vluchtelingen in de noodopvang in Apeldoorn moeten de mogelijkheid krijgen om vrijwilligerswerk te doen. Ook moeten ze daar een kleine vergoeding voor krijgen. Dat vindt Henk van den Berge, fractievoorzitter van de lokale SGP.
Van den Berge: 'Oorspronkelijk was het idee dat de vluchtelingen hoogstens twee à drie weken in de noodopvang zouden verblijven, inmiddels weten we dat dat soms wel een halfjaar kan duren. Het zou goed zijn als vluchtelingen in die periode vrijwilligerswerk kunnen doen. Het is goed voor mensen om bezig te zijn en het is positief voor de integratie.'

12,95 euro per week

De SGP'er wil de vluchtelingen die vrijwilligerswerk doen ook een kleine bijdrage geven. 'Maximaal 12,95 euro per week. Dat is ook het bedrag dat asielzoekers in de normale procedure krijgen maar deze vluchtelingen moeten veel langer op die procedure wachten. Dat is een kleine beloning en zeker niet bedoeld als inkomen.'
De partij dient vanavond een motie in waarin het college van Apeldoorn wordt opgeroepen om te kijken wat de mogelijkheden zijn.