Nieuws

De Graafschap kan zich geen nederlaag veroorloven bij Cambuur

DOETINCHEM - De belangen voor De Graafschap zijn enorm vrijdagavond in Leeuwarden. In het duel met concurrent Cambuur mag De Graafschap in elk geval niet verliezen.
Beide ploegen wonnen dit seizoen nog geen enkele wedstrijd. Toch speelde Cambuur al wel zeven keer gelijk. De Graafschap sprokkelde in dertien duels slechts twee punten bijelkaar.

Basisplek Vermeij

Jan Vreman posteert Vincent Vermeij naast Cas Peters in de spits. De laatste keer dat Vermeij aan de aftrap stond van een competitieduel was op 29 augustus tegen Excelsior. Nathan Kabasele trainde deze week slechts één keer vanwege een teenblessure. Vermeij heeft het volgens Vreman de afgelopen weken goed gedaan als invaller. 'Hij zit er kort achter. En nu Kabasele alleen vandaag heeft getraind, is dat ook een reden hem te laten spelen.'

Heel moeilijk bij verlies

Het duel tegen Cambuur is zeer belangrijk, weet ook Vreman. Een nieuwe nederlaag zal ook de clubicoon, die tot nu toe nog stevig in het zadel zit, slecht uitkomen. De onrust bij de achterban zal mogelijk aanwakkeren in Doetinchem als De Graafschap zelfs na 14 speelronden nog niet heeft gewonnen. Het verschil met Cambuur wordt dan bovendien al acht punten. 'Dan wordt het wel heel moeilijk', reageerde Vreman realistisch. 

Propper terug in basis

De Graafschap kan tegen Cambuur in elk geval niet beschikken over Alexander Bannink die woensdagmiddag de training moest staken. Robin Pröpper vervangt hem. Bannink heeft last van een buikspier. Ook Nathan Kabasele was er deze week niet bij, maar meldde zich donderdag wel weer op het veld. Hij begint op de bank in Friesland. Karim Tarfi zit voor het eerst sinds drie maanden ook weer bij de selectie.
Opstelling: Jurjus, Will, Straalman, Van de Pavert, Tesselaar; Pröpper, Smeets, El Jebli, Driver; Peters, Vermeij