Nieuws

Drielsedijk in Arnhem en andere Gelderse wegen spekglad

ARNHEM - De VID waarschuwde er gisteren al voor; het vroor afgelopen nacht op diverse plekken in Gelderland aan de grond. Daardoor was het op sommige plaatsen spekglad.
Op de Drielsedijk bijvoorbeeld, gingen veel mensen onderuit bij de afslag richting Elderveld. Ook elders in Arnhem was het raak, zoals op de kruising Cattepoelseweg en de Beethovenlaan. Bij de gemeente zijn de afgelopen week verschillende klachten binnengekomen over de gladde Drielsedijk. 'Dat is nieuw voor ons. Wij gaan nu bekijken of we ook op de Drielsedijk eerder moeten gaan strooien. We moeten daarin natuurlijk keuzes maken', legt een woordvoerder uit.
In Noord-Brabant, Montferland, Limburg, Utrecht, Overijssel, de Noordoostpolder, het zuidoosten van Friesland en in Drenthe was het eveneens plaatselijk glad. Dat gold met name voor bruggen, viaducten, op- en afritten en fietspaden
De donkergroene stroken met autootjes geven gladde wegen rond 8.30 aan:

De strooiwagens gingen al de weg op in de gemeenten Culemborg, Tiel, Zaltbommel, Apeldoorn, Harderwijk, Oldebroek, Bronckhorst, Berkelland, Wijchen, Beuningen en Arnhem.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!