Nieuws

Tweehonderd bewoners bij infoavond over noodopvang Warnsveld

Zo'n tweehonderd mensen hebben woensdagavond de eerste bewonersbijeenkomst bezocht over de noodopvang voor asielzoekers die komt op het terrein van GGNet in Warnsveld. De avond is volgens de gemeente Zutphen 'constructief' verlopen.
WARNSVELD - Zo'n tweehonderd mensen hebben woensdagavond de eerste bewonersbijeenkomst bezocht over de noodopvang voor asielzoekers die komt op het terrein van GGNet in Warnsveld. De avond is volgens de gemeente Zutphen 'constructief' verlopen.
Aanvankelijk was het bedoeling dat er bij de bijeenkomst in groepjes zou worden gepraat, maar al snel bleek dat de zaal vooral vragen wilde stellen aan de vertegenwoordigers van gemeente, het COA en GGNet.

Door de buurt zwerven

Bewoners stelden volgens de gemeente onder meer vragen over de dagbesteding van de asielzoekers. Ook over de beveiliging op het terrein en de medische zorg voor de asielzoekers werden vragen gesteld. Daarnaast vroegen bewoners zich af of er er geen problemen zouden ontstaan met de verslavingszorg die ook op het terrein zit. 

Noodopvang voor vijf jaar

Met ingang van voorjaar 2016 worden er op het terrein aan de Vordenseweg in Warnsveld 400 asielzoekers opgevangen. Het gaat om een noodopvang die vijf jaar beschikbaar blijft. Asielzoekers verblijven er maximaal een half jaar voor ze doorstromen naar andere locaties in het land.  

Tweede bijeenkomst

De gemeente heeft voor de twee bewonersbijeenkomsten in een cirkel rond de opvang 2700 adressen aangeschreven. Voor beide bijeenkomsten hebben zich zo'n 300 mensen aangemeld. De volgende bijeenkomst is op dinsdagavond 1 december, er worden dan nog zo'n 100 mensen verwacht.