Nieuws

Waterballet legt verbouwing Musis Sacrum Arnhem stil

Het is nog niet bekend wanneer de verbouwing van Musis Sacrum in Arnhem kan worden hervat. Door een kapotgetrokken waterleiding kwam de bouwput bij het concertgebouw woensdagochtend compleet blank te staan.
ARNHEM - Het is nog niet bekend wanneer de verbouwing van Musis Sacrum in Arnhem kan worden hervat. Door een kapotgetrokken waterleiding kwam de bouwput bij het concertgebouw woensdagochtend compleet blank te staan.
De brandweer is de hele dag druk geweest met het wegpompen van het water. Aan het einde van de middag nam de aannemer het werk over.

'Terrein moet eerst droog zijn'

Woordvoerder Maarten Post van de gemeente kon nog niet vertellen hoelang er nog gepompt moet worden. 'Als het terrein voldoende droog is, kunnen we de schade opnemen. En dan wordt ook duidelijk wanneer de werkzaamheden kunnen worden hervat', legt hij uit.
Afgelopen zomer is de aannemer begonnen met de verbouwing van Musis Sacrum. Het project, dat zo'n 20 miljoen euro kost, moet in 2017 klaar zijn. Door de waterstoring ligt het werk nu stil, omdat er volgens woordvoerder Post hoofdzakelijk in de bouwput wordt gewerkt.

Minder water in tienduizenden huishoudens

Door de waterstoring kwam woensdagochtend bij 46.000 huishoudens in Arnhem, Duiven en Westervoort minder water uit de kraan. Rond het middaguur was de waterdruk overal hersteld.
Waterbedrijf Vitens heeft het lek provisorisch gedicht. De kapotte waterleiding kan pas worden gerepareerd als de bouwput is leeggepompt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!