Nieuws

Provincie houdt voet bij stuk: geen outlet in Zevenaar

De gemeente Zevenaar heeft de plannen voor het Factory Outlet Center niet genoeg gewijzigd. Dat vindt Gelders gedeputeerde Josan Meijers van Ruimte. De provincie Gelderland zal daarom ook tegen de aangepaste plannen beroep aantekenen bij de rechter.
ZEVENAAR - De gemeente Zevenaar heeft de plannen voor het Factory Outlet Center niet genoeg gewijzigd. Dat vindt Gelders gedeputeerde Josan Meijers van Ruimte. De provincie Gelderland zal daarom ook tegen de aangepaste plannen beroep aantekenen bij de rechter.
De gemeente Zevenaar paste een paar weken geleden de plannen aan. In het nieuwe voorstel zijn er minder mogelijkheden voor winkels en horecagelegenheden buiten de Factory Outlet.
Daarnaast is een aantal criteria geschrapt waar verkopers in het Factory Outlet Center zich aan moeten houden. Een van de criteria was dat er alleen afgeprijsde producten verkocht mogen worden, die niet door reguliere winkels worden aangeboden.

Provincie bang voor leegstand

Die voorwaarden stonden in de plannen om te voorkomen dat het Outlet Center ten koste gaat van omliggende binnensteden en dorpskernen, iets waar de provincie bang voor is. Er staan al veel winkelruimtes leeg en het Factory Outlet Center zorgt er alleen maar voor een groter overschot aan winkelruimte, aldus gedeputeerde Meijers.
De provincie Gelderland had al in april beroep aangetekend tegen de plannen van Zevenaar. Op 20 januari is de zitting in Den Haag voor de Raad van State.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!